استاندار فارس: شکاف بین صنعت و دانشگاه با تعامل بیشتر پر شود

توسط منتشر شده در : مهر ۹, ۱۳۹۷دسته بندی: اخبار

استاندار فارس با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور که حاصل فشار روز افزون قدرت های متخاصم است اقتضائات جدیدی برای دانشگاه ها پدید آورده است، گفت: در این شرایط دانشگاه ها می توانند با تلاش روز افزون تهدیدهای جنگ تحمیلی اقتصادی غرب را به فرصت هایی ناب تبدیل کنند و با گام هایی سنجیده و دقیق نظام اقتصادی مستقل از نفت را پایه ریزی نمایند.

مهندس اسماعیل تبادار در آیین بازگشایی دانشگاه‌های استان فارس با تبریک آغاز سال تحصیلی جدید به جامعه بزرگ دانشگاهی استان، این آغاز را نوید شروع دوره جدیدی از تکاپوی علمی و تلاش پژوهشی در سطح مراکز آموزش عالی استان فارس دانست و افزود: بدون تردید این رویداد از جمله مهمترین و تحول آفرین ترین اتفاقات است.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به تقارن این روزها با ایام شهادت سید و سالار شهیدان و همچنین هفته دفاع مقدس، گفت: این تقارن رسالت همه ما برای کسب توامان دانش و معرفت در مکتب انسان ساز و عزت بخش سید الشهدا(ع) و یارانش که به ما درس آزادگی و ظلم ستیزی ، خودشناسی و خداشناسی دادند را سنگین تر می کند.

مهندس تبادار اظهارکرد: بدون شک اعتلا و سربلندی میهن عزیزمان مرهون تلاش همه جانبه اصحاب علم و دانش در راستای فتح قله های رفیع علم و فناوری و توسعه فرهنگی و اجتماعی این مرز و بوم است.

وی با ابراز خرسندی از اینکه همه مولفه های مورد نیاز برای رشد و جهش علمی هم اکنون در اختیار دانشجویان و دانشگاه های استان فارس قرار دارد، یادآور شد: دین مبین اسلام که معارف گرانقدر آن دلیل راه ما محسوب می شود، توجه به علم و فرزانگی را به صورت جدی دنبال کرده است.

استاندار فارس با اشاره به اینکه برتری علم و دانش همواره در آموزه های دین مبین اسلام مورد توجه قرار داشته است، گفت: خداوند متعال در قرآن کریم به قلم سوگند یاد کرده و بر اهمیت علم، برتری علما و رفعت مقام آنان تصریح نموده است.

مهندس تبادار با بیان اینکه سال تحصیلی جدید در حالی آغاز شده است که نظام جمهوری اسلامی ایران، ورود به دهه پنجم حیات خود را تجربه می کند، تاکید کرد: حفظ و مطالبه آرمان های بزرگی همچون استقلال، آزادی و عدالت در جامعه نیازمند عقلانیت، بصیرت و کوشش خستگی ناپذیر است.

وی با بیان اینکه شرایط اقتصادی کشور که حاصل فشار روز افزون قدرت های متخاصم است اقتضائات جدیدی برای دانشگاه ها پدید آورده است، گفت: در این شرایط دانشگاه ها می توانند با تلاش روز افزون تهدیدهای جنگ تحمیلی اقتصادی غرب را به فرصت هایی ناب تبدیل کنند و با گام هایی سنجیده و دقیق نظام اقتصادی مستقل از نفت را پایه ریزی نمایند.

وی ادامه داد: دانشگاه ها به مثابه نهاد مولد دانش و همچنین به عنوان کارآفرین نقشی اساسی در نوآوری و توسعه تکنولوژی ایفا می کنند.

نماینده عالی دولت در استان فارس گفت: بررسی وضعیت صنعتی و تحقیقاتی کشور نشان می دهد که گرچه حداقل ارتباطاتی میان دولت، دانشگاه و صنعت به وجود آمده ولی آنگونه که باید رابطه محکمی مشاهده نمی شود.

مهندس تبادار با ابراز تاسف از اینکه امروز فاصله قابل توجهی بین پتانسیل های علمی کشور با نیازهای بخش صنعت وجود دارد، تاکید کرد: این شکاف باید با تعامل بیشتر صنایع و مراکز علمی و دانشگاهی پر شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر دانشگاه‌های ما به طور عمده بر انتقال دانش تاکید دارند گرچه بیان می کنند که دانشگاه های نسل سوم و چهارم رسیده است، جالب اینکه بسیاری از دانش آنها نیز بدون بومی شدن در اختیار دانشجویان قرار می گیرد.

استاندار فارس با بیان اینکه در موضوع قوی نبودن ارتباط دانشگاه و صنعت نمی‌توان فقط به دانشگاه ایراد گرفت، گفت: صنعتگران ما نیز عمدتا همکاری قابل توجهی با دانشگاه ندارند و البته باید توجه کرد که صنعت ما در انتظار افراد مدرک دار نیست بلکه نیازمند نیروهای کاربردی متخصص و تحول گرا است، متخصصانی که بتوانند ایده بدهند و ایده را به یک محصول و خدمت نو و رقابتی تبدیل کنند.

مهندس تبادار افزود: دانشگاهیان در گیر و دار مشکلات روزگار و دشمنی‌های قدرت های سلطه جوی جهانی با ملت شریف ایران از حرکت به سمت ایجاد تحول در تولید علم بومی و علوم انسانی ایرانی – اسلامی و تلاش برای رفع معضلات کشور نباید غفلت کنند.

وی توسعه پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان برای تجاری سازی تولیدات علمی و حاکمیت علم و دانش در تمام امور به خصوص اقتصاد دانش بنیان را کمک موثری دانست و اظهارکرد: انتظار دارم دانشگاه ها برای توسعه استان در همه عرصه‌ ها از جمله آب و بحران آب که جدی‌ ترین چالش استان است، کشاورزی، صنعت، گردشگری و… برنامه عملیاتی و کاربردی ارایه کنند.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به ظرفیت برجسته دانشگاهی استان فارس، عنوان کرد: امروز خوشبختانه در استان ۲۰۵ مرکز آموزش عالی وجود دارد که در راس همه اینها دو دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان دانشگاه های خوشنام و مطرح در عرصه ملی، منطقه ای و بین المللی می تازند و تنها در همین دو دانشگاه بیش از دو هزار استاد صاحب نظر در حوزه ها و تخصص های مختلف مشغول آموزش و پرورش و کارهای فناورانه هستند.

مهندس تبادار افزود: جای خوشحالی است که دانشگاه شیراز از رتبه ۸۰۰ به رتبه ۵۰۰ در نظام رتبه بندی بین المللی ارتقا یافته است.

وی ادامه داد: قطعاً چنین ظرفیت دانشگاهی در استان فارس با وجود بنیاد نخبگان باید در امر اشتغال و کارآفرینی استان نقش‌ آفرین باشد.

استاندار فارس با بیان اینکه دانشگاه ها باید برای حل و رفع آسیب‌های اجتماعی ورود کنند، تاکید کرد: نگاه خانواده و مجموعه دانشگاه ها اعم از مدیران، اساتید، کارمندان و دانشجویان امروز باید متفاوت از دهه گذشته باشد و اساتید نیز مهارت ورزی در کلاس را سرلوحه کار خود قرار دهند.

مهندس تبادار همچنین از دانشجویان خواست در کنار علم‌آموزی، در عرصه های اجتماعی مشارکت فعال داشته باشند و برای ارتقاء استان و کشور از هیچ تلاشی دریغ نورزند و علم شان را با عمل توام کنند.